onze nieuwe aanwinst Soraya

By | Nieuws | No Comments

Mijn naam is Soraya Hofwijk. Ik ben arts en sinds 2018 ben ik gediplomeerd als echoscopist in de obstetrie en gynaecologie.

Van kinds af aan raakte ik, door mijn vader die radioloog is en ook dagelijks echo’s maakt, al gefascineerd van de echoscopie. Tijdens de opleiding tot arts is die interesse en fascinatie voor de echoscopie gegroeid en heb ik ook daarom besloten om echoscopist te worden.

De echoscopie blijft voor mij een heel bijzonder en leerzaam vak en met veel plezier oefen ik het ook uit. Het mooiste van mijn vak is dat ik op bepaalde momenten in de zwangerschap, zowel belangrijke en mooie beelden kan maken en die met de aanstaande ouders en familie kan delen.

nieuwe collega Rinette

By | Nieuws | No Comments

Mijn naam is Rinette Calame en ik ben sinds september in dienst bij Echopraktijk de Linde.

Na een voltooide verpleegkundigenopleiding had ik de leeftijd bereikt om de opleiding tot verloskundige te mogen gaan volgen in Rotterdam.
Na het behalen van mijn diploma in 1975 heb ik een aantal jaren in het toenmalige AZL gewerkt als klinisch verloskundige.
In 1990 ben ik me tevens gaan bekwamen in de echografie verloskunde en kreeg een baan in het toenmalige st. Elisabeth Ziekenhuis alwaar ik tevens ben gaan werken als klinisch verloskundige.
Ik heb dit werk lang met veel plezier mogen doen maar na nog een jaar mijn pensioen uitgesteld te hebben ga ik het Alrijne Ziekenhuis eind van het jaar definitief verlaten.
Het contact met zwangeren en hun partners vind ik nog steeds erg fijn en het blijft leuk om mensen mooie beelden van hun ongeboren kind te laten zien.

Zelf ben ik al heel veel jaren gelukkig getrouwd.
Ons gezin bestaat uit vier dochters , inmiddels vier schoonzoons , twee kleindochters en twee kleinzoons, kortom een hele rijkdom.
Wellicht tot ziens bij Echopraktijk de Linde.

Willemijn naar Ghana!

By | Nieuws | No Comments

In november/december gaan er twee echo experts voor Stichting Awinbono naar Ghana. Zij zullen daar de staff trainen en ondersteuning geven aan het verbeteren van de logistiek in de kliniek. Ook brengen zij een nieuw echo apparaat mee naar Ghana, waar we super blij mee zijn. Eén van de vrijwilligers is Willemijn, zij stelt zich alvast voor:

Mijn naam is Willemijn Karstens (40 jaar) moeder van twee prachtige jongens. Tico van 11 en Klaas van 9 jaar, daarnaast werk ik in mijn eigen Echopraktijk en voor een ziekenhuis in de buurt. De echoscopie is een prachtig vak, ik doe dit dan ook met veel toewijding en plezier.

Met mijn reis naar Ghana hoop ik kennis van de echoscopie over te kunnen brengen en mensen te leren dat met het signaleren van verschillende zaken tijdens de zwangerschap, later een heleboel leed kan worden voorkomen daarnaast hoop ik plezier mee te brengen wanneer ik de zwangere hun kindje in de buik kan laten zien.

Tijdelijke sluiting voor pretecho’s

Lieve zwangere,

Zoals jullie waarschijnlijk al vernomen hebben zijn ook wij genoodzaakt de praktijk tijdelijk te sluiten in verband met de lockdown.

Dit geldt voor het maken van pretecho’s, deze sluiting zal in ieder geval duren tot en met 9 februari.

Heb je een afspraak voor een medische echo dan gaat deze wel gewoon door. Heb je een verwijzing van je verloskundigen of gynaecoloog en wil je een afspraak inplannen bel of mail dan voor het maken van de afspraak. Heb je een afspraak staan voor een pretecho en wil je deze verzetten dan kan dit via de website, door een mail te sturen of te bellen met de assistente tijdens het telefonisch spreekuur di t/m vrij van 9.00-12.00 uur.

Liefs het team van de Linde!

Bel mij terug